Broodboot wordt ijsboot
20 juli 2024 - Leiderdorp, Nederland
Wat een leuke tijd hebben wij met zijn allen gehad in "ons" mooie huis aan het Veerse Meer. Ruim, 5 slaapkamers- annex badkamers, een geweldige lichte living (aan 3 zijden plafondhoge ramen/schuifdeuren) en verrukkelijke terrassen. Uitzicht op dat mooie meer vol gezellige bedrijvigheid. Wat vind ik "water" toch heerlijk om nabij te hebben. Zal wel komen omdat ik mijn puppy- tijd op een eiland heb doorgebracht waarbij ons Biak-huis zelfs grensde aan het strand van de "Pacific". Het water van het Veerse Meer is voor Nederlandse begrippen heel erg helder en, voor een meer verrassend, lekker zilt.
Op Zeeland .com:
"Veerse Meer
In het hart van Zeeland ligt het Veerse Meer. Ooit een woelige zeearm, nu een watersportparadijs voor surfers, kanoërs, zeilers, waterskiërs, duikers en vissers. Gezellige plaatsen als Kortgene, Kamperland en Veere liggen aan het meer en zijn een bezoek waard. In het Veerse Meer wachten talloze onbewoonde eilandjes om ontdekt te worden. Door de ondiepe oevers is het Veerse Meer uitstekend geschikt voor gezinnen met kinderen. Het Veerse Meer is een mooi en bijzonder natuurgebied. In het Veerse meer liggen maar liefst 17 eilanden! 5 van deze eiland zijn speciaal voor vogels. Hier rusten, eten en broeden ze. De 12 andere eilanden zijn toegankelijk voor bezoekers. Hier kun je genieten van mooie speelweides en wandelbossen. Met diversiteit aan natuur is het rond het Veerse Meer heerlijk wandelen. Ga vrijuit wandelen en eilandhoppen of ontdek het Veerse Meer aan de hand van de mooiste wandelroutes. Volg ook eens de bewegwijzerde wandelroute rondom het Veerse Meer. Het Zeeuwse wandelnetwerk verbindt diverse routes. Waar de verschillende paden elkaar kruisen, staat een knooppuntnummer. Aan de hand van die knooppunten kun je zelf een route uitstippelen."
Ja, dat zoute in het Veerse Meer. Zo onverwacht eigenlijk. Eergisteren waren we met de Broodboot eventjes Eilandjesboot en gingen wij met de zevenkoppige jeugd naar de "overkant"; een klein eilandje tegenover het huis. Er werd geluierd en gefrisbeed en ook gezwommen. Viel mij nog niet mee. We lagen daar aan de steiger een beetje aan lager wal. Met elke flinke golfslag kreeg je een hap zout water in de mond en dat geheel maakte dat ik wat spastisch (met kleine slagjes) aan het zwemmen was. Niet koud, maar wel een beetje vermoeiend. Maar tegelijkertijd ook weldadig.
We kijken terug op een heel leuke week met elkaar. Er werd door de jeugd heel veel spelletjes gespeeld. Ticket to Ride was favoriet. Alle werelddelen werden met spoor belegd. Ontzettend leuk om te zien hoe gezellig ze het met elkaar hadden. Verder kon iedereen ook gewoon zijn of haar eigen ding blijven doen. Het weer werd elke dag een beetje beter en de avonden waren stuk voor stuk prachtig. Dat verstilde meer met als decor de kleuren van óf een regenboog (1x) of de rozerode-violette flarden van wolken bij zonsondergang. Genoeg om na al die drukke weken en maanden me eindelijk bij tijd en wijle weer Zen te voelen. De laatste ochtend, voor het ontbijt, een heel goede "Vinyasa yoga"- les gekregen van onze kersverse yogadocente Celine.
Een geheel ander soort vakantie dan die van vorig jaar, in Frankrijk, maar met eigen charme door het totaal andere decor. Gezellig met de oude club van toen, nog meer verrijkt door gezelschap van Rick's vriendin, Jade, uit Wales.
Gisteren was het helaas alweer tijd om het vakantie adres te verlaten. Maar niet getreurd; het mooie weer duurt voort en Paul en ik hebben nog een lang weekend vrij. En zo werd 's avonds de Broodboot ineens weer Ijsboot. Het was een té fijne avond om níet naar Leiden te varen om een ijsje bij Maxim's te scoren.

Veel liefs