Wiener Schnitzel

12 april 2026 - Wenen, Oostenrijk

Zaterdagavond  met zevenmijlslaarzen door de Capitool reisgids "Wenen" heen gestapt. Zoals te doen gebruikelijk voor mij oriënteer ik mij meestal pas heel kort van tevoren op een reisje. Paul en ik gaan namelijk morgen, zondag, al een stedentrip naar Wenen starten. Morgenochtend zal Frank ons naar Schiphol brengen zodat wij de vlucht naar Wenen met Austrian Air om 12.25u kunnen nemen.

In Wenen zullen we logeren in het "Hotel Josefshof am Rathaus" (http://www.josefshof.com) aan de Josefsgasse 4-8 in de "Museum- en Rathauswijk" in het westelijk deel van Wenen ("paars" in het Capitoolboekje).

In het Capitoolboekje is Wenen in 6 wijken verdeeld: Centraal ligt de 1. Hofburg-wijk. Eromheen met de klok mee op 9 uur 2. "onze" Museum- en Rathauswijk; op 12uur ligt 3. Schottenring- en Anselgrund ; op 3 uur 4. de Stephansdom-wijk; op half 6 5. de Belvedere-wijk; op half 8  6. de Opera en Naschmarkt.

Vanmiddag, zondag,  kwamen wij na een prima reisdagje in Wenen aan; om 14 .15u. Met Austrian Air via "Alt Baltic" (onderdeel van de Lufthansagroep) in een Airbus 737-200 -tje gevlogen. Een tochtje van niets, maar ivm reistijd (vertrek om 1245u) rammelde Paul er van de trek. Aan boord niets dan "troep" met een heleboel E-nummers;  nam Paul deze vulling tot zich. Ik hield het bij water.

Op het kleine vliegveldje in Wenen hadden wij gauw onze koffer en de weg naar de uitgang gevonden. De taxi "voor de deur" leverde ons 20 minuten en 60 euro later midden in het Centrum af. Er waren teveel opbrekingen , mompelde de taxi chauffeur nog. Hierna was het nog wel even puzzelen en wandelen  met onze rolkoffertjes naar onze bestemming. Het hotel is alleraardigst, het ligt dus in de Museum- en Rathauswijk aan een rustige wandel- en fiets promenade. Super geluidsarm dus; de ramen kunnen wijd open om de koele avondbries te verwelkomen. Dat belooft in ieder geval een frisse nacht. Heerlijk ruime suite, waar ik aan een bureautje kan typen.

Voor de komende dagen gaan wij nog even kijken hoe we de diverse toeristische attracties kunnen benaderen. We zitten vlakbij het centrum, dus we kunnen een boel belopen. Verder is er hier waarschijnlijk een uitstekend openbaar vervoer netwerk en is de stad ook nog eens een keer te befietsen.

Zojuist terug op onze hotelkamer gekomen; we hebben in een authentiek Italiaans restaurantje lekkere "Capriciosa pizza's" en een "pavlova" toe verorberd. Het ging er in als Gods woord in een ouderling (zou tante Henny zeggen).

Je raakt van zoveel internationaliteit helemaal van de leg. Ik kwam binnen om in mijn beste Frans aan te kondigen dat wij er een tafeltje hadden gereserveerd. Enfin, we kwamen er wel uit.

En die Wiener Schnitzel? Nou, die hadden we gewoon al gisteren zelf, in Leiderdorp gemaakt; omdat Frank daar zo'n zin in had. En je chauffeur, die hou je natuurlijk in ere.

Ciao, arrivederci, bis Morgen!

1. Yvette:
    12 april 2026
    Heel veel plezier samen in Wenen! Dat er maar weer veel leuke avonturen te melden zijn!
  2. Happy Koops:
    Dankjewel Yvette!
  3. Gerard Walta:
    12 april 2026
    Geniet samen lekker van!!
  4. Happy Koops:
    13 april 2026
    Dankjewel Gerard en Mien!
  5. Antje Erbe:
    Viel Gaude, Grüß Gott.
  6. Happy Koops:
    Danke, Grüss Gott!
  7. Paul O.:
    Ik ben nu al fan van tante Henny 😄
  8. Happy Koops:
    13 april 2026
    Dankjewel; ik ben ook fan; helaas is zij mij ontvallen. Maar haar nagedachtenis is mij nog dierbaar en ik koester haar en haar uitspraken
  9. Agnes Bosse:
    13 april 2026
    Mooie tijd in Wenen Happy en Paul!
    Wij hebben vrijdag de oratie van Tjalling en daarna groot feest in de waag in Leiden. Samen met JA. Een lied gemaakt
  10. Happy Koops:
    13 april 2026
    Dankjewel. En van harte gefeliciteerd met de oratie van Tjalling! Mooi feest!
  11. Michelle Douenias:
    13 april 2026
    Happy and Paul, What a wonderful trip, enjoy! Sending love and hugs.
  12. Happy Koops:
    13 april 2026
    Thank you, Michie and Family!
  13. Carmen Sweerts:
    Veel plezier!
  14. Happy Koops:
    13 april 2026
    Dank je lieve schone zus
  15. Ira:
    13 april 2026
    Hi Happy & Paul, enjoy your holiday.
  16. Happy Koops:
    Thank you, Ira!
  17. Marian:
    17 april 2026
    Veel plezier samen. Besos
  18. Happy Koops:
    18 april 2026
    Dank voor je reacties, Marian!
  19. Marian:
    19 april 2026